En l'últim seminari web Contract Essential People celebrat el passat 3 de juny, Jesé Medina-Suárez, director de l'oficina de Londres de  Wilson Associates – un dels cinc estudis més rellevants del món, ens va presentar un espai molt especial: La Food Academy Rungis, del Louvre Hotel Group.

Jesé Medina-Suárez compta amb una experiència excepcional i ha dissenyat projectes de luxe en ciutats com Milà, Londres, Melbourne, Istanbul, Oman, o els Estats Units. Avui dia, i amb l'equip londinenc de Wilson Associates, ha creat La Food Academy Rungis, una acadèmia per a nous xefs en la qual desenvolupar el seu propi talent i a través de la qual, el Louvre Hotel Group pugui trobar professionals per a la seva pròpia plantilla. Situada en l'importantíssim mercat Internacional de Rungis, reinterpreta els 4 elements principals de la cuina: Sal, Grassa, Àcid i Calor, que es reflecteixen en l'espai de manera subtil.

La zona del vestíbul és la primera a la qual s'accedeix en entrar a l'acadèmia. Transmet un ambient juvenil i interessant alhora que comunica, utilitzant mitjans digitals, la qual cosa succeeix a l'interior: sessions i masterclass organitzades per grans xefs. L'estructura està acabada amb materials nobles, i el mobiliari i els revestiments, en el marc d'un estil formal, pertanyen a reconegudes marques tant franceses com espanyoles.

En el bar i menjador veiem expressats els ingredients bàsics de la cuina i la inspiració del projecte. La sal està reflectida mitjançant textures granulars i en cristall; la calor, en la temperatura de color i en la llum. La referència al greix la trobem en els colors, tots característics de les oliveres i del paisatge francès durant els mesos d'estiu.


La cuina té una essència més fresca i pràctica. L'espai està compost per taules de treball mòbils i contrastos en blanc i negre en els revestiments. Exemplificant, les columnes igualen l'altura dels taulells en les parets en lloc d'estar revistes en tota la seva altura. D'aquesta manera, el sostre completament pintat de negre pràcticament desapareix. En la mateixa sala, també trobem un jardí vertical amb herbes aromàtiques i espècies.

 


Mitjançant la rigorosa combinació de contrastos, materials i textures en els diferents espais, l'equip de 
Wilson Associates ha estat capaç de crear un interiorisme amb un harmoniós equilibri entre l'estètic i el funcional per a convertir-se en un espai on propiciar el desenvolupament de nous talents.